2024. október 10. 18:00 (csütörtök)
Az osztrák Harrer cukrászdinasztia több mint négy generáció óta kényezteti vendégeit magas minőségű, válogatott alapanyagokból készült süteményekkel, tortákkal és egyéb édes finomságokkal.
A Harrer család 2009 júliusában nyitotta meg Sopronban az ország első, és máig egyetlen csokoládékóstolóknak is teret adó csokoládéműhelyét.
A modern építészeti stílusban épült, különleges belső enteriőrrel rendelkező hatalmas manufaktúrában minden termék kézzel készül. A csokoládéműhelyt nap nap után rengeteg egyedi, különleges kreáció, táblás és törtcsokoládék, forró csokoládé, bon-bonok és trüffelek hagyják el. A termékek aromák hozzáadása nélkül készülnek, az ízesítés a legjobb termőhelyekről érkező magvakkal, aszalt és kandírozott gyümölcsökkel, fűszerekkel történik.
A konferencia résztvevőinek kínált fakultatív programunkon a csokoládékészítés édesen titkos világa tárul fel.
A Harrer csokoládéműhelybe szervezett látogatáson az érdeklődők kisfilmet tekinthetnek meg a csokoládékészítés folyamatáról, továbbá csokoládékóstolón is részt vehetnek (ét-, tej-, fehér-, és ízesített csokoládék, csokoládé-szökőkút friss gyümölcsökkel, csokoládé-ital).
MEGTELT A PROGRAM
2024. október 10. 18:00 (csütörtök)
A konferencia résztvevőit egy nagy népszerűségnek örvendő csapatépítő tréningre invitáljuk. A „Sopron másképp” ötletgazdái úgy fejlesztették ki a programot, hogy mind a soproniaknak, mind az idelátogatóknak fejtörést okozzon.
A program elején a csoportot csapatokra osztjuk és a csapatkapitányok kapják meg az általunk kidolgozott feladatlapot az instrukciókkal. A feladatok igen változatosak: szórejtvények, épületek megkeresése, számolási feladatok várnak a játékosokra, akiket ezáltal nem csak szellemileg, hanem fizikailag is megmozgatunk. Érdekesség, hogy a kérdéseket úgy találtuk ki, hogy a megfejtés az interneten ne legyen megtalálható. A feladatok egy részét online kommunikációs felületen kell beküldeni. A játékidő leteltével a feladatlapok kiértékelésre kerülnek és a nyertes kihirdetésével zárul a túra.
2024. október 10. 19:00 (csütörtök)
A program során 5 féle bor ismertetése történik. A zamatos nedűk kortyolgatása közben fény derül a borvidék sajátosságainak történetére, kiderül kik voltak azok a poncichterek, de kitérünk Sopron és a Fertő-táj ismertetésére is – és, hogy a kedves vendégek nehogy unatkozzanak, mindezt megfűszerezzük a városhoz kapcsolódó mesékkel, legendákkal és érdekes történetekkel.
A soproni borvidék az ország egyik legősibb bortermő területe. Szőlőmag-leletek bizonyítják, hogy már a kelták is foglalkoztak itt szőlőműveléssel.
A borkészítésnek azóta is töretlen tradíciója van Sopron környékén, a mai ültetvényeken a poncichter hagyományokat tisztelő borászok munkálkodnak. A soproni tájegység megannyi nagy szakértelemmel készült borkülönlegességet kínál az idelátogatóknak.
A konferencia résztvevőinek ajánlott programunkon 5 féle bor ismertetése történik. A zamatos nedűk kortyolgatása közben fény derül a borvidék, Sopron és a Fertő-táj sajátosságainak történetére. A poncichterek tevékenységének bemutatása mellett a borkóstolót a városhoz kapcsolódó mesékkel, legendákkal és érdekes történetekkel fűszerezzük.
A program időtartama: kb. 1,5 óra.
Veres Emese
Lupkovics Vanessa
Pesti Viktória